top of page
artister

LINE-UP 2024

DUMDUM BOYS - VANESSA COLLIER - ELLES BAILEY
HONNINGBARNA - BIGBANG - ALBERT CUMMING
S
ARNE SKAGE - CHRISTINA SKJØLBERG - DAMER I BLUES - DRØNN - EGIL & RUTH MYDLAND
FALKEID // FASOTTE - GRACELAND NEWS - HARLEM LAKE - HOWLIN JUKES - HARSTAD & HØYE
JOE RUSI & DALANE STORBAND - JOE'S BASEMENT - OZZA GJENGEN- REDNECK ALLSTARS
SPOONFULL OF BLUES - SUPERCHARGER DUO - THE SWAMPY R&B EXPERIENCE - TROND GRANLUND
Dumdum boys agnete brun_edited.jpg

DUMDUM BOYS

Som en av de fire store i norsk rock, er det nok ikke mange som kan unngå å ha et forhold til Dumdum Boys. Bandet er dypt forankret i den norske folkesjela. Verken prisdryss, salgssuksesser eller lovord fra etablissementet for øvrig har rocket ved Dumdum Boys’ fandenivoldskhet, spilleglede og trøkk når de står på scenen.

 

Prepple, Kjartan og kompani viser år etter år at unge rockevalper som regel ikke når den gamle Dumdum-bikkja til anklene en gang.

Møt Dumdum og sommernatten i et kort rødt skjørt, med fyrverkeri og børst, uten å ringe først.

LØRDAG 15. JUNI KL. 23:00 B&G SCENEN

Honningbarna 2024.png

HONNINGBARNA

Med fem strålende album, Spellemann- og P3 Gull-priser, og hundrevis av konserter i inn- og utland, har Honningbarna blitt kjent som Norges beste liveband. I 2015 vant de prisen for beste liveartist under P3 Gull. Etter en pause i 2018, returnerte de med nye låter, nye bandmedlemmer og en omfattende norgesturné. Singelen «King Kong justice» ble Ukas låt på NRK P3, og turnéen gikk for fulle hus over hele landet.

Deres nyeste album, "Animorphs" (2022), mottok strålende anmeldelser og ble omtalt som et mesterverk av NRK. På turnéen solgte de ut Sentrum Scene og ble hyllet som «kongene av Norge» av Gaffa for konserten deres på Øyafestivalen.

 

Gjør deg klar for en energisk og uforutsigbar konsert med Honningbarna på Dalane Bluesfestival!

FREDAG 14. JUNI KL. 21:00 B&G SCENEN

Vanessa Collier.jpg

VANESSA COLLIER

Vanessa Collier er en amerikansk artist som både er vokalist og saksofonist, og hun er en kommende stjerne i bluesverden. Hun har allerede fått tildelt flere utmerkelser, og gjør stor suksess på store festivaler i Europa og USA. Hennes musikk er en blanding av soul, blues, rock og funk som sammen med Vanessas scenepersonlighet gjør hennes konserter til en stor opplevelse. At en artist bruker saksofon som hovedinstrument er spennende og ikke så vanlig.

I 2023 var Vanessa den store snakkisen på Notodden Blues Festival, i år kan hun bli den store snakkisen i Okka By.

LØRDAG 15. JUNI KL. 21:00 B&G SCENEN

BIGBANG DBF24.jpeg

BIGBANG

Bigbang er en rocketrio som får deg til å glemme at de bare er tre musikere. Med bass, trommer og gitar leverer de en dynamisk og kraftfull musikkopplevelse. Trommeslager Olaf Olsen og bassist Nikolai Hængsle, sammen med vokalist, gitarist og låtskriver Øystein Greni, utgjør denne unike gruppen. Bandet blir beskrevet som en "skatt" og en "urkraft i norsk rock".

 

Bigbang er blant de mange flotte artistene du ikke må gå glipp av på Dalane Bluesfestival!

FREDAG 14. JUNI KL. 23:10 B&G SCENEN

ALBERT CUMMINGS DBF24.jpeg

ALBERT CUMMINGS

Albert Cummings er en amerikansk bluesgitarist som har gitt ut CD-er i over 20 år. Han har spilt med storheter som Johnny Winter, B.B. King og Buddy Guy. Han stiller med eget band i Egersund, og musikken hans ligger i bluesrock-skuffen. Et par av CD-ene er konsert-CD-er som får fram det ekte i musikken til Albert Cummings.

 

Han har med seg bassist og trommeslager, men det er Albert som står i sentrum med sin stemme og sin gitar.

FREDAG 14. JUNI KL. 22:30 TOOLS-SCENE

elles bailey

ELLES BAILEY

Elles Bailey er en britisk artist som allerede kan se tilbake på flere utmerkelser både i USA og Storbritannia. Hun er sanger/vokalist, tekstforfatter og pianist. Hennes første album kom i 2017, og hun har så langt gitt ut tre album. Musikken hennes henter inspirasjon fra både blues og country, og den har slått an på begge sider av Atlanteren.

Ta deg tid til å høre Elles Bailey med band, det kan lett bli en opplevelse for livet.

FREDAG 14. JUNI KL. 18:30 TOOLS-SCENE

harlem lake 2023.jpeg

HARLEM LAKE

Harlem Lake er et nederlandsk band som vant European Blues Challenge i 2022. Bandet har turnert Europa, og nå tar de en ny stopp på Dalane Blues Festival. De spiller bluesrock med innslag av soul. Langt framme i lydbildet hører vi vokalisten Janne Timmer. Så langt har Harlem Lake gitt ut to CD-er som har blitt godt mottatt.

 

Harlem Lake opptrådte i Egersund i 2023, og vokalist Janne Timmer uttalte da om oppholdet: Jeg elsket det!

LØRDAG 15. JUNI KL. 19:00 TOOLS-SCENE

Damer i blues.jpg

DAMER I BLUES

Damer i Blues har et solid fotfeste i Blues-Norge. Rita Engedalen og Margit Bakken har samarbeidet i rundt 20 år, og skapt seg mange tilhengere både i Norge og ute i Europa. De er opptatt av å fortelle historiene om kvinnelige bluesartister som ikke har fått den anerkjennelse de burde hatt. Et viktig tema.

 

De har også utgitt flere CD-er både sammen og Rita Engeldal har i tillegg gitt ut flere CD-er under eget navn.

FREDAG 14. JUNI KL 14:00 TALKIN' BLUES MED JOE RUSI & RITA ENGEDALEN EGERSUND IS & CHOKOLADEFABRIK

LØRDAG 15. JUNI KL. 20:00 GRAND SCENE

Christina Skjoldberg.jpg

CHRISTINA SKJØLBERG

Jimmi Hendrix satte en helt ny standard med sin elektriske gitar på 1960-tallet. Han var venstrehendt, noe som ble lagt merke til i musikkverden. Mange har nok hatt han som forbilde, og ikke minst lyttet til hans gitarspill. 

 

Norske Christina Skjølberg har vært kjent i det norske bluesmiljøet i rundt 10 år. Hun har gitt ut egen musikk, både album og singler. Hun er venstrehendt gitarist som sitt forbilde, og vi kan høre at Hendrix har vært inspirasjonskilde, Christina har turnert i Norge og ute i Europa, og har opparbeidet seg et navn som en dyktig gitarist og sanger.

Denne konserten vil være et must for alle som vil spille luftgitar.

LØRDAG 15. JUNI KL. 23:00 SYKKELVERKSTEDET

HOWLIN JUKES.jpeg

HOWLIN JUKES

Howlin Jukes er en flott gjeng på fire personer som spiller rå bluesrock med tydelige røtter tilbake til forbilder i britisk bluesrock. Tradisjonell besetning med bass, trommer, vokal og en gitar utgjør lydbildet. Riktig bluesrock må ha en flink gitarist som krydrer lydbildet med soloer og tøffe gitarriff. Bandet Howling Jukes  kan sin bluesrock, og det skaper skikkelig god stemning på festivaler og andre spillejobber i Norge.

Liker du tøffe gitarriff kan dette være en konsert for deg.

LØRDAG 15. JUNI KL. 21:00 TOOLS-SCENE

Spoonful of Blues.jpg

SPOONFUL OF BLUES

Spoonful of Blues er et bluesband som har solide røtter til bluesbyen Notodden. Jostein Forsberg på vokal og munnspill har vært med siden slutten av 1980-tallet. Sterke CD-er har blitt gitt ut med jevne mellomrom, og den siste ble sluppet sent i 2023. Alt lå til rette for konserter, men så skjedde det som ikke skal skje.

 

Gitarist Morten Omlid døde, og hva skulle nå skje med bandet. Spoonful of Blues bestemte seg å fortsette på bluesveien med to nye gitarister, begge elever til Morten Omlid.

Liker du munnspill i lydbildet kan Spoonful of Blues være konserten for deg.

LØRDAG 15. JUNI KL. 22:30 TOOLS-SCENE

The Swampy R&B Experience.jpg

THE SWAMPY R&B EXPERIENCE

The Swampy R&B Experience består av seks erfarne musikere fra Stavanger/Sandnes-området som henter mye inspirasjon fra New Orleans. Lydbildet er en blanding av zydeco og rhythm blues, og sentrale instrumenter er accordian/trekkspill og vaskebrett. De skaper et spennende lydbilde som ikke er så vanlig i Norge, men i noen av sydstatene i USA er dette musikk som er populær.

Accordian og vaskebrett skaper godlyd.

FREDAG 14. JUNI KL. 21:30 SYKKELVERKSTEDET

Redneck Allstars.jpg

REDNECK ALLSTARS

Redneck Allstars er et band med base i Sandnes, Rogaland som spiller musikk innenfor blue/rock/country landskapet. De fem musikerne har lang fartstid og flere av dem har laget egne CD-er. Bandet består av bassist, trommeslager og tre som spiller gitar og synger. Kjell Breivik, Sigve Drange og Joakim Osaland er de tre gitaristene. Halvard Josefsen er bassisten og Morten som spiller trommer.

Redneck Allstars fra Sandnes er et band du må bare sjekke ut!

FREDAG 14. JUNI KL. 23:10 GRAND SCENE

Arne Skage_foto Simen Løvgren.jpg

ARNE SKAGE

Arne Skage er en musiker som har en musikalsk CV som få kan matche. Han har spilt med Eriksen, og siden 1996 har han vørt fast gitarist i bluesbandet til Reidar Larsen. I tillegg har han vært på svært mange norske produksjoner. Han har et nært forhold til musikkbyen New Orleans og musikken han selv lager er blues/roots/americana. Arne og bandet hans, the procrastintators som vi kan oppleve i Egersund har nylig gitt ut en CD som har fått gode anmeldelser.

Arne er gitarist og særlig er han kjent for sitt slidegitar-spill. Liker du slidegitar og et spennende lydbilde er dette konserten for deg.

LØRDAG 15. JUNI KL. 22:00 GRAND SCENE

Drønn.jpg

DRØNN

 

I år har vi vært så heldige at vi har klart å få DRØNN til å spille for oss på Dalane Bluesfestival ! Her blir det fullt trøkk fra start til slutt. Kvartetten består av medlemmer fra band som The Dirty Callahans, Revolver Avenue og Bercedes Menz, og slapp sin debutsingel ‘Rastløs’ i mars 2019

FREDAG 14. JUNI KL. 20:00 SYKKELVERKSTEDET

Joe Rusi & Dalane Storband.jpg

JOE RUSI & DALANE STORBAND

 

Joe Rusi & Dalane Storband. Dalane storband består av musikere fra Dalaneregionen og Flekkefjord. Et stort band for store anledninger. Bandet spiller tradisjonell storbandjazz, latin, blues, soul m.m. Det er 13 blåsere samt piano, gitar, trommer og bass under ledelse av Kyrylo Revkov. 

Dalane Storband samarbeider igjen med gitarist/solist Joe Rusi. Vi gleder oss!

FREDAG 14. JUNI KL. 20:30 TOOLS-SCENE

Jokke-og-Trond-pressebilde_2[27027]_edited.jpg

TROND GRANLUND

Trond Granlund er en av Norges virkelige musikalske skatter. Han har gledet oss med sin fortellerevne i over 40 år og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert.

 

Han har vunnet spellemannprisen, gitt ut mer enn 25 album, skrevet bøker og deltatt på flere innspillinger enn de fleste norske musikere.

TORSDAG 13. JUNI KL. 22:30 SYKKELVERKSTEDET

FREDAG 14. JUNI KL. 14:00 SYKKELVERKSTEDET

Ozza Gjengen.jpg

OZZA GJENGEN

Ozza Gjengen er et regionalt country/rock band, og består av musikere fra både Lund, Flekkefjord og Kvinesdal. Både Kjell Arne Aamodt (gitar og vokal), Kjell Skaaland (bass), Jan Aril Edvardsen Moi (trommer), Cato Birkeland (vokal og gitar) og Joe Rusi (gitar og vokal), er alle kjente navn i de lokale musikkmiljøene.

TORSDAG 13. JUNI KL. 20:30 SYKKELVERKSTEDET

Superccharger.jpg

SUPERCHARGER DUO

SuperCharger Duo består av superduper-trommis og legende, Ernst-Wiggo Sandbakk pluss stortalentet Eirik Tveten, utdannet ved Jazzlinja på NTNU. Sammen fyrer de av energigivende og hardtswingende New Orleans-inspirert boogie woogie, jazz, ragtime og blues. Dette slår gnister - det tar nærmest fyr!

 

Den nye konstellasjonen SuperCharger Duo er klare for verden.

TORSDAG 13. JUNI KL. 19:00 SYKKELVERKSTEDET

FREDAG 14. JUNI KL. 14:00 TALKIN' BLUES MED JOE RUSI & ERNST-WIGGO SANDBAKK EGERSUND IS & CHOKOLADEFABRIK

FREDAG 14. JUNI KL. 19:30 GRAND SCENE

Joes Basement.jpg

JOE'S BASEMENT

Joe's Basement lager egne låter, og materialet skrives av gitarist Kaare Lauridsen, opprinnelig fra Egersund, men nå bosatt i Flekkefjord. Bandet jobber sangene fram i samarbeid, og musikalsk befinner de seg i et slepent rock landskap.

 

Vi er meget spent på dette!

LØRDAG 15. JUNI KL. 19:00 SYKKELVERKSTEDET

Harstad& Høye.jpg

HARSTAD & HØYE

To ringrever innen norsk blues slår seg sammen i et spennende prosjekt der de lager en god miks av blues, soul og R&B. De presenterer en kombinasjon av eget materiale og coverlåter. Sammen med et rutinert komp, bestående av Gunnar Engen på bass og Alexander Pettersen på trommer skal alt ligge til rette for et musikalsk høydepunkt.

LØRDAG 15. JUNI KL. 14:00 SYKKELVERKSTEDET

LØRDAG 15. JUNI KL. 21:00 SYKKELVERKSTEDET

435354666_1100414201180096_6375043627637147519_n.jpg

FALKEID // FASOTTE

Falkeid- Fassotte byr på et unikt konsept av rå, sarte og melankolske låter. Christine Falkeid slapp sin første EP, Careless Broken Bliss, i august 2022.James Fassotte er vokalist i James F Band og ga ut sitt første album, Exhale, i oktober 2021.Sammen utgjør de Falkeid // Fassotte og spiller låter fra sine individuelle prosjekt, samt nytt materiale de har skrevet sammen.

FREDAG 14. JUNI KL. 18:30 SYKKELVERKSTEDET

Egil og Ruth Mydland.jpg

EGIL & RUTH MYDLAND

Egil er integrert medlem av Dalane Bluesfestival sin festivalkomite, og tillegg musiker og tekstforfatter. På Sykkelverkstedet tar han med seg søsteren Ruth, og de to kommer til  å spille egne sanger fra utgivelser som  "Hjertehistoria", og "Røverhistoria". I  tillegg får du høre kjente klassikere som får festen  i gang denne lørdagen.

 

Kanskje prøver de seg også på noen "bluesere", hvem vet? Håper å se dere der.

LØRDAG 15. JUNI KL. 13:00 SYKKELVERKSTEDET

Graceland News.jpg

GRACELAND NEWS

Ingen i hele verden topper kongen, Elvis Presley. Men mange artister og band liker å fremføre noen av låtene hans. Graceland News, men bl.a Cato Svindland fra Egersund, er et tribute band som spiller Elvis sin musikk fra 1954-77.

FREDAG 14. JUNI KL. 21:30 GRAND SCENE

bottom of page